Отборът на Ривър Плейт отново разочарова феновете си, допускайки една от най-срамните загуби в историята си - 1:5 при визитата на Сан Лоренсо в среща от аржентинския шампионат.

За по-малко от 20 минути домакините поведоха с 3:0, а на почивка се оттеглиха при резултат 4:1. През втората част те вкараха още един гол.

Джонатан Сантана изведе Сан Лоренсо напред още в 27-ата секунда на двубоя след пробив на Гонсало Берхесио. В петата минута Адриан Гонсалес вкара директно от свободен удар за 2:0. Джонатан Ботинели отбеляза трети гол в 17-ата минута след серия от добавки. Диего Буонаноте върна надеждите на гостите с попадение в 25-ата минута, но точно преди отборите да се оттеглят на почивка Берхесио бе точен за 4:1. Андрес Силвера оформи крайния резултат в 57-ата минута.

В същото време другият гранд от Буенос Айрес - Бока Хуниорс, записа успех над Уракан с 3:1. Домакините обаче трябваше дълго да се мъчат, докато стигнат до победата.

Завърналият се след шестмесечно отсъствие поради контузия Мартин Палермо - Лудия откри резултата в 70-ата минута. Лусиано Фигероа бе автор на другите два гола за Бока в 83-ата и 88-ата минута. Едуардо Домингес се разписа за гостите в 86-ата минута.

Арсенал Саранди излезе начело в класирането в Аржентина след победата с 3:1 над Естудиантес, който завърши мача с девет души.

След този успех Арсенал събра девет точки, колкото имат още Ланус и Химнасия Ла Плата, но е с по-добра голова разлика. Ривър Плейт с осми с осем точки, Бока Хуниорс е на 12-о място с шест.