Часове след като гръмна новината, че кариерата на Ибрахимович ще продължи в шведския Хамарби, стана ясно каква е топлата връзка между двете страни. Това е американският конгломерат AEG, който е собственик на последния клуб на Златан - ЛА Галакси и държи 45 % от акциите на Хамарби. 
 
След тристранна среща в Лос Анджелис между представители на Хамарби, AEG и футболната звезда, от американската компания разкриха, че са продали половината от акциите си на Ибрахимович. Това означава, че Златан вече е един от собствениците на шведския клуб. 
 
Изпълнителният директор на Хамарби Рихард фон Йоксул приветства новия партньор на клуба Ибрахимович.
 
"Това все още е ново за нас, но е много вълнуващо. В последните години клубът претърпя голямо развитие и през следващия сезон ще играем в Европа. Да имаме човек като Златан Ибрахимович - с неговата страст и печеливш манталитет, е страхотно. Рано е да се каже с какво Златан ще допринесе за Хамарби, но очевидно има много голям потенциал в това сътрудничество", каза фон Йоксул  пред официалния сайт на клуба.
 
Самият Ибрахимович очаква с нетърпение новото предизвикателство.
 
 "Хамарби е фантастичен клуб със страстни привърженици и се радва на голямо уважение както в Стокхолм, така и в цяла Швеция. Винаги съм харесвал клуба и феновете, впечатлен съм от това, което клубът направи през последните години, както на терена, така и извън него. Способността да се присъединя към Хамарби и да помогна за негоното развитие, е забавно и вълнуващо", призна Ибрахимович.