Генералният директор на руския ФК Ростов Александър Шикунов заяви днес, че не се притеснява от евентуално изключване на отбора от турнира Лига Европа. Пред репортер на ИТАР-ТАСС той коментира изявлението на хора от Руския футболен съюз, че са получени документи от УЕФА, според които ФК Ростов не може да получи лиценз за сезон 2014/2015. 

"Не съм запознат какви са тези документи и от кого са ги получили в РФС. Ние нямаме притеснения, че заради тези неща евентуално може и да ни извадят от турнира. Нас ни пусна КАС и ние играем в Лига Европа, коментира Шикунов. 

Съгласно изявление на РФС, въпросните документи са предадени в Комисията по лицензиране на централата, а също така е взето предвид и становището на УЕФА при реда на прилагането им. Проблемите с лиценза на Ростов стартираха на 30-и май, когато на първа инстанция им беше отказан достъп до Европа и професионалната лига в Русия заради нарушаване на финансовия феърплей. Веднага след това от ФК Ростов, които спечелиха и Купата на Русия, подадоха жалба до КАС, която беше удовлетворена и те допуснати до турнира. 

На 18-и юли бившият вратар на отбора Деян Радич даде интервю за сайта на клуба, в което казва, че лично президентът на РФС Николай Толстих е поискал да му даде компромат срещу управата. В отговор Толстих публикува документи, които показват схемите на заплащане в Ростов, според които официалната заплата е 15 хиляди рубли (309 евро). /БТА