Малтийският Валета ФК е европейският клуб, който е готов да подпише с легендата на леката атлетика Юсейн Болт и така да сбъдне мечтата на ямаеца, като го превърне в професионален футболист.

В момента 32-годишният оттеглил се спринтьор кара пробен период в австралийския Сентръл Коуст Маринърс. В първата контрола на тима той дори се отчете с два гола.

Изглежда това е убедило малтийския шампион, че Болт си заслужава усилията, а това е довело и до предложението към него. От Валета ще направят всичко по силите си да уредят осемкратния златен олимпийски медалист навреме, за да може да участва той в мача срещу Балзан за Суперкупата на Малта, който ще се играе на 13 декември.

„Един шампион винаги е добре дошъл в нашия клуб. Вярваме, че няма невъзможни неща”, коментира изпълнителният директор и генерален мениджър на валета Гастон Слимен за ESPN. Агентът на Юсейн Болт също потвърди, че пред клиента му стои такова предложение.

Интересното е, че в момента треньор на малтийския тим е Данило Дончич. Името на сърбина е добре познато у нас, защото в периода 2008-2010 беше помощник-треньор в Локомотив София. Дончич е начело на Валета от лятото на 2017-а година.