Бившият нападател на Реал Мадрид Раул Гонсалес, който сега носи екипа на Ню Йорк Космос, даде обширно интервю за So Foot, в което говори за тима на сърцето си, и любовта към футбола.

"Не разбирам термина Галактикос. Не го и харесвам. Обичам чистия футбол, а такава концепция не е част от футбола, нещо друго е," обясни легендата.

"Всяка година сме имали възможност да тренираме и играем с някои от най-добрите футболисти в света. И винаги съм се питал - какво повече мога да дам аз," продължи нападателят.

"Отдал  съм живота си на това, което обичам да правя - да играя футбол. Веднъж съм бил втори на Златната топка, веднъж трети. Дали ми се иска да я бях спечелил?! Да, може би. Но не ми пука. Футболът е отборен спорт," заключи Раул - един от най-големите футболисти, които никога не са печелили Златна топка.

Раул е уверен, че и след неговото напускане в Реал има отлични лидери, в лицето на Серхио Рамос и Икер Касияс. "Клубът е представляван подобаващо от Серхио Рамос и Касияс, но има и много чуждестранни играчи, които отдавна са в клуба и са наясно с неговите ценности," добави той.

Раул обясни още, че в Катар е свикнал да играе на полупразни стадиони, но сега в САЩ отново си припомня атмосферата от "Сантяго Бернабеу".