Полузащитникът на Фенербахче и националния отбор на Португалия Раул Мейрелеш подаде апелация за наказанието, което му бе наложено за оскърбителни действия срещу съдия от местното първенство. Играчът бе санкциониран за 11 мача, но от клуба му са предоставили снимки от ситуацията.

Вицепрезидентът на Фенербахче се застъпи за Раул Мейрелеш, като заяви, че наказанието е било произнесено, без да бъдат събрани всички възможни доказателства.

Очаква се в рамките на следваните 5 дни комисията към Дисциплинарната комисия да получи още материали за спорния момент.

Бившият футболист на Ливърпул и Челси нападна съдия по време на голямото дерби в Турция между Фенербахче и Галатасарай. Полузащитникът бе изгонен в 82-та минута на срещата, след като получи втори жълт картон.

Раул Мейрелеш прекара два сезона в Премиършип, след като се присъедини към Ливърпул от Порто през 2010 година. През август 2011 полузащитникът подписа с Челси. Футболистът напусна „Стамфорд Бридж“ през септември, за да облече екипа на Фенербахче след сделка срещу 8 милиона паунда.