Водилият през есента Левски Ратко Достанич завоюва Купата на Сърбия с Цървена звезда след убедителна победа с 3:0 във финала срещу Войводина Нови Сад.

Двубоят се игра пред 22 500 зрители на стадиона на Партизан в Белград, като това на практика направи звездашите домакини. Те не разочароваха феновете си и поведоха в 14-ата минута с гол на Александър Йевтич, който през уикенда вкара хеттрик на Чукарички.

Възпитаниците на Достанич решиха всичко в 62-ата минута, когато бразилският полузащитник Каду покачи на 2:0. Черешката на тортата заби Милош Трифунович, който фиксира крайния резултат в 71-ата.

Така Цървена звезда спечели рекордната 23-та Купа на Сърбия. „Червено-белите” имат шанс и за титлата в първенството, като три кръга преди края са втори и изостават на само една точка зад водача Партизан.

В събота двата сръбски гранда се изправят един срещу в дербито на Белград, което вероятно ще предопредели новия шампион на страната. Задачата на Звезда обаче не е никак лека, тъй като Партизан не е губил нито един от 27-те си шампионатни мача до момента.