В дербито на Украйна между Шахтьор Донецк и Динамо Киев фенове на гостите от Киев оскърбиха на расистка основа част от играчите на тима от Донецк, които доведоха до сълзи Тайсон и Дентиньо. Вследствие на всички тези обиди Тайсон показа среден пръст на феновете и беше изгонен.

От Футболната федерация на Украйна пуснаха и официално заявление по повод разисма:

"В последните години изкореняването на расизма, дискриминацията и нетърпимостта във футбола стана приоритетно направление в работата на УЕФА. Използват се различни платформи, за да се заяви твърдо: Не на расизма. Футболната Федерация на Украйна е напълно солидарна и осъжда категорично проявленията на расизъм на стадионите в Украйна. 

Федерацията дълбоко съжалява за инцидента, който се случи по време на двубоя между Шахтьор и Динамо Киев на 10 ноември в Харков. Този случай показва, че ние трябва да укрепим диалога с клубовете, за да се избегнат подобни инциденти в бъдеще. Компетентните дисциплинарни органи ще разследват това приоритетно и ще потърсят отговорност на лицата замесени в проявата, в съответствие с действащото законодателство и правила"

Динамо Киев ще съдейства на органите относно това разследване, а от Шахтьор осъдиха действията на феновете към играчите.