Нападателят на Аякс Райън Бабел сподели преди срещата от Шампионската лига срещу Манчестър Сити в сряда, че бившият му наставник в Ливърпул Рафаел Бенитес е виновен за това, че холандецът не успя да се наложи в отбора.

През юли 2007 година Бабел бе закупен от мърсисайдци срещу 11 милиона паунда, но в началото на на 2011 година бе продаден на Хофенхайм.

„Не вярвам, че хората в Англия успяха да видят най-доброто от мен. За да може някой играч да покаже възможностите си, трябва да му се вдъхне известна увереност, но аз не се чувствах ценен от някои хора в Ливърпул“, разказа 25-годишният играч. „Сега Аякс ми даде шанс да се докажа и съм им благодарен за това. Мачът със Сити е добър шанс да покажа на всички, които се съмняват в мен, на какво съм способен.“

„Рафа Банитес ми обеща определено развитие, но много бързо се отметна от думите си и ситуацията пое по съвсем друг път. Не мисля, че някога е планирал да ме пуска в повече от три поредни мача. Но аз обичам Ливърпул, дори все още имам къща там. Обожавам феновете и имах някои страхотни моменти при престоя си. Това бе добър опит за мен. Сега съм по-силен психически и знам как да се справям с различни ситуации и различни хира. Хората в Аякс го виждат“, обясни Бабел.