Бившият настанвик на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че настоящият отбор на Барселона не е най-добрият за всички времена, а Милан на Ариго Саки заслужава повече това признание.

Каталунците спечелиха два пъти Шампионската лига през последните 3 години, а през този сезон отново са сред фаворитите за най-ценният клубен трофей на Стария континент.

Въпреки това Бенитес смята, че Милан от края на 80-те и началото на 90-те години на ХХ век са далеч пред състава на Хосеп Гуардиола. „Дали Барселона са най-добрият отбор, който съм виждал през живота си? Ако трябва да съм честен, бях почитател на Милан, когато там играеха Марко ван Бастен, Рууд Гулит и останалите, а треньор беше Ариго Саки“, каза испанският специалист, който е без отбор в момента.

„Те се справяха чудесно и доминираха над всички по своето време. Барселона в известна степен правят същото, но виждате, че Байерн Мюнхен, Реал Мадрид или понякога Манчестър Юнайтед могат да оспорят доминацията им“, допълни Бенитес.

„Спомням си, че навремето Реал Мадрид бяха фантастичен отбор, но бяха напълно безпомощни срещу Милан – толкова голяма беше разликата помежду им. Но и настоящия тим на Барселона е страхотен за гледане“, завърши бившият наставник на Интер и Валенсия, който започва треньорската си кариера като помощник именно в „кралския клуб“.