Името на Рафаел Бенитес отново се появи на дневен ред. Испанският наставник се завърна в Европа, след кратък престой в Китай и мениджърът е жаден за работа в някой европейски гранд. Бившият треньор на Ливърпул и Нюкасъл заяви, че има огромно желание да се бори за най-големите трофеи във футбола и да покаже, че има още много какво да даде от себе си.

През последните дни много информации свързват испанеца с треньорския пост в Олимпик Марсилия, но той не пожела да коментира темата.

„Липсва ми европейският футбол и желая да работя на високо ниво. Когато си бил извън Европа виждаш нещата по-ясно и си даваш сметка, че в Европа се играе футбол от друга класа. Към мен има много оферти, от Южна Америка, дори и от други континенти, но аз не искам това.   Готов съм да ръководя европейски клуб, който е с високи амбиции и е готов да печели титли и купи. Бих желал отново да усетя прекрасното чувство да триумфираш в някое голямо състезание. Времето ще покаже какво ще се случи, но е сигурно, че ще работя в Европа и ще чакам правилната оферта“, завърши той.