Бразилски радио репортер пострада леко след изстреляна сигнална ракета от трибуните по време на футболното дерби на Бело Оризонте между Крузейро и Атлетико Минейро. Журналистът не беше ударен директно, но падна на земята и беше откаран в болница, откъдето малко по-късно беше изписан. 

Полицията арестува запалянко на Крузейро, който е обвинен за деянието. Факлите и ракетите са забранени на стадионите в Бразилия, но често ултрасите успяват да ги вкарат на трибуните, въпреки солидната охрана. Двубоят на "Минейрао" завърши 1:1. Рафаел Карика изведе Атлетико напред в 71-ата минута, но осем минути преди края Леандро Дамиао изравни с петия си гол в девет мача от началото на сезона. Много от останалите срещи от щатските първенства в страната бяха изгледани от разочароващо малко публика. 

В Сао Пауло едва 18 хиляди зрители се събраха за двубоя на домакините срещу Коринтианс в шампионата Паулища. Гостите спечелиха с 1:0 с попадение на Данило в 11-ата минута, а вратарят на Сао Пауло Рожерио Сени пропусна дузпа в 56-ата минута.

Домакините не успяха да се възползват от числения си превес през по-голямата част от второто полувреме, след като централният защитник на съперника Жил получи втори жълт и червен картон още в 52-ата минута. Коринтианс е лидер в група "Б" с 19 точки, а Сао Пауло води в група "А" със 17 точки. 
В друг мач от надпреварата Сантос разгроми домакина Ботафого Сао Пауло с 3:0. Рикардо Оливейра вкара два гола за гостите и асистира за третия на Уерли. Сантос е лидер в група "Д" с 20 точки, а Ботафого е трети в група "Ц" с 9 точки. В първенството "Кариока" Флуминензе нанесе първо поражение за сезона на Ботафого от Рио де Жанейро след 3:1 на "Маракана" пред по-малко от 22 хиляди зрители. Кенеди, Жерсон и Фред се разписаха за домакините, които са трети в класирането след осмия кръг с 18 точки. Жобсон откри за гостите след половин час игра, но Ботафого допусна обрат и падна на втора позиция с 19 точки. 

Васко Да Гама излезе на върха с 20 точки след драматичен успех като гост над Бонсукесо с гол от дузпа в четвъртата минута на добавеното време на Жилберто. В шампионата "Гояно" едва около 2 хиляди зрители изгледаха победата на Гояш над Атлетико Гоянаензе в градското дерби с 1:0./БТА