Отборът на Южна Корея е първият отбор в рамките на Мондиал 2010, който успя да запише победа. Момчетата на Ху Джун Му надиграха състава на Гърция с 2:0 в двубой от Група В. Символичните домакини на стадион „Нелсън Мандела Бей” вкараха по едно попадение през двете полувремена. В 7-та минута се разписа Ли Джун Со, а в 52-та популярният в Европа играч на Манчестър Юнайтед Парк Джи Сунг.

Футболистите на Ото Рехагел донякъде разочароваха феновете си с показаното в първия мач, докато корейците дадоха заявка за излизане от групата, в която се намират още съставите на Аржентина и Нигерия.

В първия мач от втория ден на Мондиал 2010 двата тима не успяха да покажат кой знае какви майсторски умения, а и зрителският интерес не бе особено голям, въпреки че на стадиона присъстваха около 31513 души.

Южна Корея започна по-динамично мача, натисна съперника и при първото си положение стигна до гол. В 7-та минута Ли Джун Со засече топката отблизо за 1:0, след много добро центриране от фаул, изпълнено близо от корнера.

Играчите на Ото Рехагел така и не успяха да организират своите атаки, за да затруднят противниковите бранители, въпреки че започнаха срещата с доста атакуваща формация. Двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 за Южна Корея, като символичните домакини определено надиграха съперника си през първата част. Южните ни съседи опитваха да намерят пътя към вратата, но нищо не се получаваше в играта им. В 52-та минута пък блесна геният на звездата на южнокорейския тим Парк Джи-Сунг. Полузащитникът на Манчестър Юнайтед се възползва от груба грешка на гръцката отбрана, напредна сам и не остави никакви шансове на Цорвас, оформяйки крайното 2:0.

В заключителните минути елините наложиха натиск, който доведе до 1-2 добри положения, както и редица центрирания в наказателното поле, но и това не даде резултат.

От 17:00 часа е втория мач от групата, в който Аржентина среща тима на Нигерия. В следващия кръг, на 17 юни, Република Корея ще се изправи срещу Аржентина, а Гърция ще срещне Нигерия.