Английската звезда Дейвид Бекъм изигра първата си среща през този сезон в Мейджър-лигата, но отборът му Лос Анджелис Галакси падна 0:2 при гостуването си на Ню Йорк Ред бул.

Дийн Ричардс и Хуан Пабло Анхел вкараха двата гола за нюйоркчани, които събраха 44 точки и си поделят първото място в Източната конференция с отбора на Калъмбъс.

Лос Анджелис пък и без Дейвид Бекъм си беше гарантирал отдавна участие в плейофите за титлата, след като е сигурен първенец на Западната конференция. Бившият играч на ЦСКА (София) Йоел Линдпере стреля от 10 метра, топката се отби от гредата, а Ричардс беше най-бърз и в 36-ата минута откри.

В 60-ата минута Анхел вкара 13-ото си попадение в Лигата, след като отбеляза от дузпа. Тя беше отсъдена заради нарушение на защитника Йоханс Маршъл срещу Ричардс. Пред Бекъм се откри най-добрата възможност да вкара в 66-ата минута, но ударът му от фаул беше спасен от вратаря на Ред Бул. Звездата на домакините пък Тиери Анри не взе участие в мача, тъй като лекува разтежение на коляното.