Последните два кръга на сръбската Суперлига са отложени за неопределен период от време заради невижданите наводнения в страната, обявиха от футболния съюз на западните ни съседи.

Този уикенд трябваше да се състои 29-ия кръг, но заради бедственото положение финалът на битката за титлата ще трябва да почака. Два мача преди края лидер е Цървена звезда с три точки аванс пред Партизан.

Междувременно фенове и клубове в Сърбия се включиха в хуманитарните акции на правителството и неправителствените организации.

Играчи фенове на Цървена звезда се включиха в изграждането на насипи и диги с торби пясък в Белград, а тези на Партизан събраха два камиона с помощти за най-пострадалите, предоставени на местния Червен кръст.

Служители, играчи, ветерани и привърженици на ОФК Белград също участваха в подготовката на торби с пясък за построяването на насипи. На практика всички отбори от сръбската Суперлига се включиха в спасителните действия, а един от най-видните спортисти на съседите - Новак Джокович, призова световната общност за помощ на пресконференцията си след полуфинала на тенис турнира в Рим.