Белгийският футболен агент Кристоф Енроти, който беше арестуван на 10 септември във връзка с разследване на подозрителни трансфери, е пусат под гаранция, обяви съд в Монако. Той депозира сумата от 250 хил. евро и няма право да напуска княжеството, тъй като съдът все още не се е произнесъл по искане за екстрадиция в родината му.

Енроти е обвинен в пране на прави и неправомерно уреждане на трансфери във връзка с финансови договорености около преминаването на нападателя Александър Митрович в английския Нюкасъл през 2015 г. и на Юри Тилеманс в Монако.

На 10 и 11 септември разследващи извършиха четири претърсвания в Монако, две в Белгия и едно в Лондон, иззеха два луксозни автомобила, седем милиона евро в брой, лодка и два апартамента. Агентът и неговият сътрудник Кристоф Шеньо бяха задържани за разпит във връзка с набезите. Енроти е арестуван в Монако въз основа на международна заповед. Искане за екстрадицията му в Белгия беше издадено, но решението може да отнеме седмици.

Най-известните клиенти на Кристоф Енроти са вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа и неговите съотборници от националния отбор на Белгия Кевин Миралас и Яник Караско. /БГНЕС