ПСВ Айндховен използва последните дни от трансферния прозорец, за да привлече още един защитник. „Филипсите” вече взеха българския десен бек Станислав Манолев, а днес с тима парафира и младежкият национал на Сърбия Ягош Вукович.

21-годишният централен защитник пристигна в Айндховен от ФК Рад Белград, а договорът му е за една година под наем, с опция за закупуване.

„Много съм щастлив, ПСВ е голям клуб и искам бързо да се наложа тук,” сподели Вукович, след като премина успешно медицинските изследвания. „Уважавам много ПСВ, много мои сънародници са минали през този клуб.”

Ягош Вукович е юноша на Цървена звезда, а през последните три сезона игра за Рад и има над 50 мача с екипа на белградския тим. Той е висок 194 сантиметра, и е част от сръбския национален отбор до 21 години. Именно със селекцията на „плавите” Вукович игра на Европейското първенство за младежи по-рано това лято, и грабна интереса на ПСВ Айндховен.

Фред Рутен побърза да вземе още един бранител в състава си, заради очакваното напускане на Карлос Салсидо. Мексиканецът сам изрази желание да промени малко обстановката и вероятно ще бъде трансфериран.

В момента при ПСВ е и още един защитник – младият бразилец Атила. 19-годишният футболист е от школата на Коринтианс и пристигна в Айндховен по обменна програма между клубовете, но може и да получи постоянен договор.