Трансферната цел на Челси Нони Мадуеке вкара един от головете за ПСВ Айндховен, който победи с 2:1 Спарта (Ротердам) и се класира за осминафиналите в турнира за Купата на Нидерландия. Заедно с тях напред продължават Твенте, Ден Хааг, Де Граафшап и НАК Бреда.

ПСВ Айндховен и Спарта (Ротердам) се срещнаха един срещу друг и през уикенда в първенството на страната, когато приключиха при 0:0. Сега обаче старши треньорът на филипсите Рууд ван Нистелрой пусна като титуляр от първата минута Ерик Гутиерес. Полузащитникът направи невероятно първо полувреме и беше в основата на всичко по-опасно за неговия отбор, в това число асистира и на Шави Симонс за първото попадение в срещата, реализирано в 34-ата минута. В 1-ата на добавеното време пък Нони Мадуеке, който е сериозно оглеждан като ново попълнение на Челси, вкара за 0:2.

Домакините от Ротердам върнаха едно попадение чрез Арно Фершурен в 61-ата минута на срещата.

Твенте се справи с 3:1 срещу втородивизионния Телстар, като два гола вкара Даан Ротс, открил в 37-ата минута и след това вкарал и втория в 42-ата. Третото попадение за червените реализира бившият футболист на Лудогорец (Разград) Върджил Мисиджан в 67-ата минута.

АДО Ден Хааг отнесе с 3:1 третодивизионния Козакен Бойс с два гола на Ксандер Северина, по един във всяко полувреме. Де Граафшап победи с 4:1 Куик от същата трета лига, а НАК Бреда се нуждаеше от много късмет в продълженията, за да победи ФК Айндховен с 2:1 след гол на Роуън Беселинк в 120-ата минута.

 

БТА / Автор: Атанас Василев