Отборът на ПСВ Айндховен надделя с 2:0 като домакин тима на Гоу Ахед Ийгълс в двубой от 18-ия кръг на нидерландската Ередевизи. „Филипсите“ успяха да реализират по едно попадение в двете полувремена.

Резултатът бе открит още в деветата минута, когато десният краен защитник Филип Муене получи топката на крилото, влезе към центъра и отправи хубав изстрел към далечния ъгъл пред дъгата на наказателното поле, който попадна в долния десен ъгъл на вратата на Варнер Хан – 1:0.

Гостите останаха с човек по-малко в 68-ата минута, когато Йорис Крамер направи шпагат в краката на Йорбе Ферстесен, но не успя да играе с топката. След като съдията прегледа ситуацията със системата ВАР, прецени, че Крамер е бил последен в защита и му показа директен червен картон.

ПСВ узакони победата си в 78-ата минута, когато Максимилиан Ромеро се справи с капитана Бас Куйперс отдясно в наказателното поле и пусна успореден на голлинията пас, който беше засечен от Коди Гакпо на далечната греда. По този начин беше оформен и крайния резултат от 2:0.

По този начин тимът на Роджър Шмит завършва 2021 година като лидер в Ередивизи с актив от 43 точки, но само с една повече от втория Аякс. Гоу Ахед Ийгълс остават 11-и с 21 пункта. В първия си мач за 2022 година ПСВ гостува на Грьонинген, докато ГО Ийгълс домакинстват на Валвайк.