Феновете на тениса ще видят финалните мачове от турнира в Монте Карло по Mtel Sport 1

 Ще се реши ли битката в Ередивизи и кой ще спечели първия голям турнир на клей за този сезон – това са въпросите, на които феновете на спорта ще намерят отговор през уикенда, гледайки спортните канали на Мтел

След като се доближи само на точка от лидера Фейенорд, Аякс ще се изправи срещу най-сериозното си препятствие до края напървенството в Холандия – дербито с шампионите от ПСВ. Всякакъв резултат, различен от победа, почти със сигурност ще сложи край на шампионските амбиции на гостите от Амстердам. Сблъсъкът е в неделя от 17:45 часа по Mtel Sport 2, а живото студио започва 20 минути по-рано. 

Същия ден по Mtel Sport 2, но от 15:30 часа, Фейенорд гостува на петия в таблицата Витес, като за селекцията на Джовани ван Бронкхорст трите точки са задължителни, ако иска да удържи финалния щурм на Аякс. Ден по-рано отново Mtel Sport 2 ще следи в реално време мача между АЗ Алкмаар и Твенте, които в момента са шести и седми в класирането на Ередивизи. 

През уикенда Mtel Sport 1 ще предава пряко решителните мачове от тенис турнира от сериите 
ATP 1000 в Монте Карло. В събота са двата полуфинала, като първият започва в 14:00, а вторият в 16:30 часа. Мачът за титлата е в неделя от 15:30 часа. 

И този уикенд феновете на моторните спортове ще станат свидетели на 3 различни надпревари. В събота от 20:30 часа е квалификацията в MotoGP за Голямата награда на Америка, а в неделя от 19:00 часа е състезанието, като и двата старта ще вървят пряко по Mtel Sport 1. Два са стартовете и в третия кръг на австралийския Supercars шампионат – в събота от 8:45 и в неделя от 6:50 часа, отново по Mtel Sport 1. В неделя е и поредния кръг от NASCAR – състезанието в Бристъл ще се излъчи по Mtel Sport 2, а началото е от 21:00 часа.

Mtel Sport 2 ще следи на живо и поредната порция битки от UFC, които започват в 5:00 часа сутринта в неделя. За основният мач на октагона ще излязат Къб Суонсън и Артьом Лобов, но не по-малко очаквани са схватките Якинта - Санчес и Додсън - Уайнленд.