Най-голямата шведска футболна звезда Златан Ибрахимович е бил на косъм от смъртта. Луд убиец искал да го застреля, заради неправилно паркиране, като по този начин е целял да вдигне шум по медиите.

Това призна самият психопат Петер Мангс, който вече излежава присъда за две убийства. По думите му, той вече се бил запътил към дома си, за да си вземе пистолета и да разстреля Ибра, но като дошъл, футболистът вече не бил на предишното си място.

"Разсърдих се, когато видях, че червеното ферари на Ибрахимович е паркирало направо на тротоара. Тогава побързах за вкъщи да взема пистолета си, но когато се върнах, колата вече я нямаше", спомня си престъпникът, цитиран от интернет изданието The Local.

Мангс, наричан още шведския Брайвик, се надявал "медиите да вдигнат шум, когато стане ясно, че е бил застрелян толкова известен човек". Той бе осъден до живот през 2012 година заради две убийства, 8 опита за убийства и вандализъм.

Психопатът извърши нападенията си в южния шведски град Малмьо между декември 2009 г. и октомври 2010 г. Именно в този град Ибра започна кариерата си, преди да замине за Аякс в началото на века.