Бившият нападател на Ливърпул Ел Хаджи Диуф изненадващо разкри, че възнамерява да се кандидатира за президент на своята страна Сенегал. Диуф, който е един от най-недолюбваните играчи в историята на „червените“, в момента е съветник по спортните въпроси на настоящия лидер на африканската държава Маки Сал.

В последните няколко месеца Диуф непрестанно агитира в подкрепа на Сал, и самият той разкри, че е заинтересован от кариера в политиката.

Бившият нападател на Ливърпул прекрати кариерата си през 2015 година.

Диуф призна, че е впечатлен от това, което направи Джордж Уеа, който бе избран за президент на Либерия.

„Грижа се за себе си и семейството си. Много години се замислях дали да продължа с футбола, но сега вече имам нова кариера и тя е в политиката“, коментира Диуф.

„Взех решение да вляза в политиката, защото има хора, които ме чакат и искат да променя нещата в моята страна. Готов съм да го направя, защото искам да бъда пионер за младежите. Моето бъдеще е предопределено. В следващите две години навлизам сериозно в политиката. Знам, че от подобна позиция мога да променя много във футбола. Страстта ми към политиката е голяма. Имам хора в Сенегал, които ме напътстват. Това е бъдещето за мен, защото много сенегалци са склонни да ме слушат“, каза още бившият футболист.

Ел Хаджи Диуф игра за Ливърпул в продължение на три години, но престоят му там, а като цяло в английския футбол, се свързва повече със скандали, отколкото с нещо друго.