Полицай е прострелян и откаран в интензивното отделение на болнично заведение, след като се опитал да разпръсне биещи се фенове от две различни фракции на Естудиантес Ла Плата.

Инцидентът е станал близо до гарата на Килмес, в покрайнините на аржентинската столица Буенос Айрес след края на мача от местното първенство между Естудиантес и Архентинос Хуниорс, завършил 1:0 за Архентинос.

Още двама души са пострадали в инцидента, а неназован брой други са прибрани в ареста. Инцидентите вътре в агитката на Естудиантес бяха предизвикани от новото поражение на отбора, което ги остави на 5 точки от лидера Годой Крус, оглавяващ класирането с 15 точки от 7 кръга.

Единственото попадение за Архентинос Хуниорс вкара бившият футболист на Естудиантес Хосе Луис Калдерон. 39-годишният Калдерон се отказа от футбола през лятото заради конфликт с треньора Алекс Сабела, но помолен от наставника на Архентинос Клаудио Борхи, се присъедини към неговия отбор само до края на първенството.

Годой Крус, отбор от бедната провинция Мендоса, намираща се в сърцето на Андите, върви към най-успешния си сезон след победа с 2:1 над Ланус у дома. Годой води с една точка пред втория Индепендиенте и с три пред Велес Сарсфийлд и Колон.