„България трепери сериозно в края на мача с Беларус”, пише румънският вестник Проспорт в коментара си за вчерашната европейска квалификация на националния ни тим.

Материалът коментира, че победата с 2:1 на българите е била „вълнуваща” с оглед обстоятелството, че отрано нашите са били в ролята на догонващ в резултата.

„Важното е, че българите останаха непобедени вече седми мач от кампанията за Евро 2008. Решаваща за успеха бе играта на Мартин Петров, който доказа високата си класа още в 10-та минута, когато изравни резултата от пряк свободен удар. Голът му бе копие на онзи във вратата на Румъния от мача в Констанца, когато българите стигнаха от 0:2 до 2:2 отново благодарение на Петров”, припомня Проспорт.

„България победи за втори път Беларус в рамките на четири дни и си повярва, че може да се класира за Евро 2008”, пише пък Газета Спортурилор. „Напускането на Христо Стоичков се оказа, че е от полза за националния отбор на България, защото дошлият „на пожар” Станимир Стоилов поведе тима в правилната посока”, коментира изданието.

„Чудото Мартин Петров ни удиви както с решителния гол, така и с магическото си възстановяване”, констатира материалът на Газета Спортурилор, посветен на европейската квалификация на националният ни тим с Беларус.