Съдът осъди футболиста Куинси Промес на 18 месеца затвор в понеделник за това, че намушка братовчед си на парти през юли 2020 г.  Присъдата е при утежнени обстоятелства, но съдът каза, че няма достатъчно доказателства, за да докаже, че той се е опитал да убие жертвата. Така той беше оправдан за опит за убийство или непредумишлено убийство.

Прокурорите поискаха присъда с две години затвор, обвинявайки го, че е взел закона в свои ръце. „Той трябваше да поеме отговорност, защото като професионален футболист той е пример“, каза прокурорът по време на процеса.

Промес винаги е отричал нападението и твърди, че друг роднина е извършителят. Но съдът не прие тези негови думи. Според съда показанията на свидетели и подслушваните телефонни разговори и съобщения между Промес и други членове на семейството са достатъчни, за да докажат, че футболистът е намушкал братовчед си на партито в Абкуде на 25 юли 2020 г.

Никой обаче не е видял Промес да се прицелва в жизнените органи на жертвата по време на атаката. А есемесите, в които той казва, че иска да намушка братовчед си във врата, съдът счете за емоционални хвалби. Така съдът оправда Промес за опит за убийство или непредумишлено убийство.