Английският телевизионен сериал „Коронейшън Стийт” (Coronation Street) промени репликите на един от своите герой, след като фенове на Глазгоу Рейнджърс се оплакаха от сапунката.

Привържениците на шотландския гранд възнегодуваха, след като Тони Гордън, в ролята Грей О`Брайън – направи коментар за Рейнжърс. Той каза от малкия екран:„По-скоро бих подкрепял Глазгоу Рейнджърс, отколкото да се интересувам от Роузи Уебстър.”

Говорителка на телевизия ITV, която излъчва сериала, потвърди, че са получени „дузини” оплаквания, и затова сценарият за предстоящия епизод на „Коронейшън Стийт” е бил променен.

Бъдеща реплика на О`Брайън, за това как той е алергичен към „топла бира, английския химн и Глазгоу Рейнджърс” е отпаднала след промяната.

Говорителката сподели: „И двете реплики просто отговорят на героя Тони Гордън. Но ние трябваше да приемем, че са или ще разстроят някои хора, така че решихме да премахнем тази реплика. Не е направен компромис със сюжета на епизода, ако имаше опасност да се получи нещо подобно, то нямаше да я извадим.”