Швейцарската прокуратура започна наказателно производство срещу президента на ФИФА Джани Инфантино. Причината е предполагаеми тайни срещи с ръководителя на федералната прокуратура Михаел Лубер, съобщават от организацията. Преди време от прокуратурата намериха индикации за криминални проявления, свързани със срещи между двамата. 

Миналата седмица Лубер подаде оставка, след като съдът обяви, че докато от офиса му са разследвали корупционни схеми във ФИФ, ръководителят е правил опити да скрие, че се е срещал с Инфантино и е лъгал началниците си.

Твърди се, че двамата са се видяли 3 пъти през 2016 и 2017 година, но те отричат да са престъпвали закона. През април ФИФА отхвърли обвиненията, определяйки ги като "умишлено подвеждане и злонамереност".

Босът на межународнта футболна федерация застана начело именно преди 4 години на мястото на Сеп Блатер, който подаде оставка след обвиненията в корупция, свързани с плащания към тогавашния президент на УЕФА Мишел Платини.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.