Нападателят на Рома Умар Садик, който в момента играе като преотстъпен в Перуджа, отправи доста сериозни нападки към Глазгоу Рейнджърс и мениджъра на клуба Стивън Джерард. Нигериецът заяви, че ще се опита да изтрие от паметта си кошмарните 6 месеца в шотландския гранд, който – по негови думи – още не му се е издължил напълно.

22-годишният Садик трябваше да остане на „Айброкс” до края на сезона 2018/2019, но през януари се върна предсрочно в Италия и сега се изявява в Серия Б.

„Стивън Джерард се оказа много различен от това, което очаквах да представлява”, заяви Садик в пространно интервю пред „Сънди Поуст”. „В началото нямах никаква представа, че ми предстои трансфер в Рейнджърс. Преговорите се водеха между Рома и моите агенти, а когато последните ме уведомиха, аз изразих своите съмнения.”

„Не бях сигурен, че това е правилната стъпка, но агентът му продължи да спори и да твърди, че това ще се отрази ползотворно на кариерата ми. Тогава Стивън Джерард лично ме убеди да подпиша.”

„Той ми се обади по телефона 3 или 4 пъти, изказа комплименти към играта ми и заяви, че ще бъда успешен при него. Това ме накара да се чувствам важен и ме убеди да дам съгласие за сключване на сделката за наем.”

„Към този момент познавах клуба по същия начин, по който и футболните фенове по цял свят са чували Рейнджърс – заради неговата история и страстта на привържениците му. Когато обаче аз пристигнах, не получих никакво време за аклиматизация преди те да купят друг нападател – Кайл Лафърти. Тогава започнаха проблемите, а скоро моята ситуацията се влоши до пълен кошмар.”

„Изведнъж ми беше казано, че не мога да използвам съблекалнята на първия отбор. Преобличах се при децата. Няколко дни след това ми беше забранено да паркирам колата си на територията на тренировъчния център.”

„Чувствах се унижен и не спирах да задавам въпроси за причината, която продиктува смяната на отношението към мен. Никога не получих никакви отговори. Джерард не ми даде обяснение – нито на мен, нито на моите агенти.”

„Напълно вярвам, че не ми беше даден равностоен шанс да покажа какво умея. Накараха ме да се чувствам като странник. Играх само веднъж като титуляр (в полуфинала за Купата на Лигата срещу Абърдийн), защото тогава просто нямаше други нападатели на разположение.”

„Както казах, всичко за мен отиде на зле след появата на другия нападател (Лафърти). Веднъж натиснах „лайк” на публикация от фен и бях глобен с 20 хиляди евро, което е абсурдно. А Рейнджърс дори не ми се е издължил в пълна степен. Те все още трябва да ми платят за декември.”

„Честно казано, не ме интересува как им върви сезона. Докато бях футболист на Рейнджърс, се държах като професионалист, даваха всичко от себе си за фланелката. Сега изобщо не искам да чувам за тях и как се справят. По мое мнение те се отнесоха неуважително към мен и като играч, и като човек.”

„Когато всичко приключи, Стивън Джерард дори нямаше куража да разговаря с мен и да ми каже лице в лице какво точно се случи.”

„Това беше изненада за мен. Не очаквах такова поведение. Не мога да кажа как той би се справил като мениджър в дългосрочен план. Това си е негова работа, а аз имам собствена кариера, за която да мисля.”

„Има обаче един човек от този отбор, на когото желая само късмет и успехи. Това е Алфредо Морелос. Той беше нападателят, с когото играех заедно. Чувствах се добре с него по времето ми в Шотландия.”

„Бих казал, че той е много добър футболист и изключителен човек. Той ще бъде един от малкото играчи на Рейнджърс, чийто изяви ще следя със симпатия”, завърши Умар Садик.