Колегата от Ринг ТВ Борис Касабов бе любезен да даде своите прогнози за Gong.bg за предстоящите този уикенд мачове по пътя на Евро 2008.

Акцентът бе върху двубоите от нашата група, а за цвят бе включена и контролата между Англия и Бразилия, която ще се играе в петък вечерта.

Беларус – България: „Мисля, че след провала срещу Албания и последвалата треньорска рокада, трябва на всяка цена този мач да бъде спечелен. Прогнозирам твърдо „2”, тъй като ако не успеем, това би означавало да изпуснем и последният влак за европейското първенство.”

Албания – Люксембург: „Албания е абсолютен фаворит. Видяхме ги на ст.”Васил Левски”, там има безспорно израстване. Докато Люксембург в момента е в пълна дупка, този отбор имаше някакъв проблясък преди години, сега отново е пълен аутсайдер. Така че, твърда „1”.

Словения – Румъния: „Тук определям гостите за фаворит. Вярно, че словенците поизмъчиха и Холандия и нас през първото полувреме, но ярко се чувства липсата на добри нападатели при тях. За мен Румъния е в страхотна форма и аз съветвам любителите на залози да пишат твърда „2”, тъй като и коефициентите за този знак са доста изкушаващи.”

Дания – Швеция: „Твърда единица в това скандинавско дерби. Смятам, че тези два тима поради приятелството си ще си разменят по една победа. По този начин ще направят всичко възможно да се класират вкупом на финалите догодина. Така, че сега е ред на „1”.”

Босна и Херцеговина – Турция: „За мен Турция е най-класният тим в тази квалификационна група. Но в Босна се играе трудно. Мачът за мен клони към „Х2”, победата за домакините я изключвам, както и твърдият успех за турците. Предпазлив двоен знак.”

Франция – Украйна: „Нямам никакви съмнения за победа на Франция. Вярно Украйна е корав противник, но доколкото знам Шева няма да играе, а без него те са половин отбор. На французите предстои гостуване на Италия, така, че в събота трите точки за тях са задължителни. Твърдо „1”.”

Финландия – Сърбия: „Това е един от най-трудните мачове от тиража. Аз лично не бих го играл. Сърбия е притисната до стената, но в Хелзинки по традиция не е лесно. По-скоро „Х”, отколкото победа за „плавите”.”

Англия – Бразилия: „Въпреки, че е контрола мисля, че мачът не е много труден за прогнозиране. Хубаво е, че Дейвид Бекъм се завръща, хубаво е, че т.н. треньор на британците се сети за него. За англичаните е много важно да открият „Уембли” с победа, за да не се помни в историята, както закриването на старият „Уембли”, помним тогава победата на Германия. Англия ще играе много мобилизирано по този повод, а Бразилия за настроение. Равенство „Х”, може би с повече голове, например 2:2.”