БЪЛГАРИЯ – РУМЪНИЯ  2.00 2.95 2.55

В мач без никакво значение България посреща на националния стадион „Васил Левски” тима на Румъния. Северните ни съседи вече си осигуриха участие на финалите в Австрия и Швейцария догодина. След десет изиграни мача до този момент възпитаниците на Виктор Пицурка събраха актив от 26 точки след осем победи, два равни и нито една загуба. „Трикольорите” са на трето място с 19 точки и никакви шансове за класиране. Както се казва двубоят е единствено за чест. В мача, който започва в 18:00 часа утре, участие няма да вземе звездата на гостите Адриан Муту, който е с травма. Въпреки това наставникът на румънците Виктор Пицурка заяви, че идва за „положителен резултат”. Първата среща в Констанца завърши при 2:2.

Прогноза – Х

 

ИЗРАЕЛ – РУСИЯ  5.00 3.50 1.35

Една от най-интересните квалификации ще се състои в Израел, където местният тим ще се изправи срещу Русия. Изходът на двубоя ще реши съдбата на Англия. Ако Русия стигне до успеха, то „трите лъва” ще се простят с надеждите си за класиране на Евро 2008 и последната среща на островитяните срещу Хърватия в сряда няма да има никакво значение. Израел загуби всички шансове за класиране на финалите и ще играе единствено за честта си. Звездата на тима Йоси Бенаюн пропуска двубоя заради травма, което е допълнителен плюс за гостите. От своя страна Русия се намира в чудесна форма след ценния успех на Англия на „Лужники” с 2:1 и ще се опита да реши всичко кръг преди края на квалификациите. В последния си мач възпитаниците на Гуус Хидинк се изправят срещу Андора. Все пак да не забравяме факта, че Израел успя да измъкне равен в Москва.

Прогноза - X2.

 

ШОТЛАНДИЯ – ИТАЛИЯ 2.80 2.80 1.95

Още едно дерби. Двата тима се намират съответно на второ и трето място в квалификационна група B. И тук от крайния изход на мача може да спечели трети тим – Франция. „Петлите” са лидери в подреждането и при победа на световния шампион Италия ще си осигурят място на финалите догодина без значение от резултата в сряда срещу Украйна. Определено „адзурите” са фаворит в срещата, но не забравяйте, че на „Хемпдън парк” в Глазгоу се играе трудно.

Прогноза – 2

 

НОРВЕГИЯ – ТУРЦИЯ 2.20 2.80 2.40

Отборът на Турция има нужда от задължителна победа, за да запази шансовете си за класиране на еврофиналите догодина. В същото време домакините от Норвегия ще излязат на терена без голямо напрежение, имайки предвид, че равния резултат ще им бъде достатъчен. Скандинавците се намират на втора позиция след лидера Гърция, който вече си осигури място в Австрия и Швейцария. Норвегия има актив от 20 точки, докато съставът на Турция е с две по малко. Домакините се намират в добра форма и в последните седем мача нямат записана загуба. Не същото обаче може да се каже за турците, които изпитват сериозни трудности. Първата среща между двата тима завърши наравно 2:2.

Прогноза – 1X

 

МАКЕДОНИЯ - ХЪРВАТИЯ 4.15 3.10 1.50

В Скопие един срещу друг в мач от група C ще се изправят отборите на Македония и Хърватия. Гостите са лидер в групата и имат нужда само от една точка, за да подпечатат визите си за Австрия и Швейцария. Отборът на „шахматистите” е далеч по стойностния и най-вероятно ще вземе безпроблемно трите точки в Скопие.

Прогноза - 2