Защитата на Турция във втората среща на отбора на Евро 2008 може да изглежда по съвсем различен начин, след като и двамата титуляри в центъра от срещата снощи са със сериозни травми.

Играчът на Бешикташ Гьокхан Зан напусна терена в 55-ата минута и беше заменен от Емре Ашък, след като смяната беше предизвикана от сблъсък със Симао Саброса. Вероятно с тази своя намеса Гьокхан Зан спаси гол във вратата на Турция, но участието в следващите му мачове са под сериозна въпросителна.

Още в 20-ата минута Сервет Четин, сочен за един от най-обещаващите футболисти в южната ни съседка, получи травма в коляното. Наложи се лекарите да му поставят специална прастична шина, с която той да завърши срещата. По-късно днес Сервет ще бъде прегледан отново, за да бъде уточнена диагнозата.

Наставникът на турците Фатих Терим заяви, че доста от играчите му са имали проблеми преди мача, но след мача снощи възможностите му били доста ограничени. Футболистът на Байерн (Мюнхен) Хамит Алтинтоп, който също се лекува дълго време контузия, също не се чувства добре.

Нападателят Семих Шентюрк, който влезе като смяна на мястото на Алтинтоп, изглеждаше уморен и не се включи пълноценно. Така отборът изглежда доста деморализиран и лишен от енергия, а следващата им среща с отбора на домакините е изключително важна.

„Втората среща за нас е на практика финал между два отбора, които загубиха първите си мачове. Швейцарците стартираха с нещастна домакинска загуба, макар че са се представили на ниво. Сега и двата отбора имат по два мача до края. И който загуби в мача по между ни, губи всичко”, направи анализ днес Фатих Терим.