Новият селекционер на Уелс Крис Коулмън има активен, действащ договор с гръцкия клуб Лариса. Така гърците започват юридическа битка с Уелската футболна асоциация за компенсация.

Коулмън днес сутринта беше назначен за нов национален треньор на драконите, но през май 2011 година пък подписа едногодишен контракт с Лариса, който няколко седмици по-късно изпадна във втора гръцка дивизия.

На 8 януари Крис Коулмън обяви, че напуска Лариса заради семейни причини и финансовите проблеми в клуба. Няколко часа по-късно обаче обаче гърците разпространиха съобщение, че те не са подписали споразумение за напускането по взаимно съгласие на треньора.

„Ние започваме процедура с искането за финансова компенсация, която трябва да ни бъде платена от Уелс. Освен това, ще запознаем с този случай и комисиите във ФИФА, се казва в становището на Лариса, който се бори за връщане в гръцката Суперлига. Никога не сме искали да се разделяме с него. Ако ние го бяхме уволнили, той също щеше да иска компенсация, нали?“, питат гърците.