След като през миналия сезон Рапид Букурещ  бе на крачка от това да играе плейоф за класиране в Лигата на конференциите, сега отборът, воден от Адриан Муту, е мотивиран да достигне до европейските клубни турнири. Сезонът в Румъния започва след броени дни, но една от легендите на столичния тим Даниел Панку изобщо не е оптимистично настроен за бъдещето на румънския гранд. 
 
В предсезонната подготовка Рапид допусна доста тежко поражение с 1:7 от Славия Прага и това кара бившия футболист на ЦСКА да е сериозно разтревожен за бъдещето на състава от Букурещ.  
 
„Ще излъжа, ако кажа, че не съм притеснен преди началото на сезона. Нека всеки да приема думите ми, както желае, но да загубиш с 1:7 в контрола е срамно. Това не отива на името на Рапид и на историята на клуба.  Аз съм играл в този отбор, хората ме смятат за легенда и ме боли да виждам подобни неща. Зная за какво се борихме ние, докато аз бях част от състава, и е тежко  да гледаш отстрани какво става.
 
Притеснява ме повече реакцията на ръководството и играчите след това разгромно поражение. Те изглеждаха така, сякаш нищо не е станало. Не мисля, че това е приемливо, но нека хората, които са част от Рапид в момента, носят своята отговорност пред феновете. Това е един от грандовете в румънския футбол и със сигурност всички, които обичат Рапид, изобщо няма да приемат добре нещата, ако слабото представяне на тима продължи и в официалните мачове, които буквално чукат на вратата“, коментира бившият румънски национал Панку.