Уелската футболна легенда - Крис Коулмън, напусна треньорския пост в Атромитос Атина, съобщи сайтът на Футболната лига в страната. Причината за раздялата по взаимно съгласие са слабите резултати на тима в гръцката Суперлига от началото на сезона. 
 
Атромитос няма победа в първите седем кръга от старта на първенството и с 3 точки заема 12-ото място от 14 отбора. Също три точки има Панайтоликос, а на дъното е НФК Волос с 2.
 
Коулмън беше назначен на поста в атинския клуб през януари 2022-а година в сходна ситуация. Тогава Атромитос беше предпоследен, но уелсецът успя да  спаси отбора от изпадане. През това лято селекция не беше направена и трудното начало на сезона не беше изненада.
 
Собственикът Йоргос Спанос щеше да даде още малко толеранс на уелския треньор, но поражението с 0:5 от Панатинайкос в последния кръг преди прекъсването за националните отбори стана причина за небазавни действия.
 
Коулмън беше треньорът, който заведе националния отбор на Уелс на полуфинал на Европейското първенство по футбол през 2016-а година. Освен това е водил Реал Сосиедад в испанската Примера дивисион, Съндърланд, както и Хебей Форчън в Китайската Суперлига. /БТА