Звездата на световния футбол Дейвид Бекъм е един от играчите, които диктуват модата в татуировките. Някои от английските таблоиди вече показаха, че почти не е останало празно място по тялото на полузащитника, но въпреки това все още има какво да научи от своите колеги.

Един от най-любопитните татуси се намира върху тялото на Фернандо Кавенаги, който се състезава за Бордо. Аржентинецът очевидно е фен на приказните сюжети и затова се е щамповал с героите от „Червената шапчица”. На десния крак на аржентинеца има сив вълк и момиченцето от едноименната приказка, което отива при баба си. Много хора не одобряват тази негова постъпка, но вероятно най-добре го разбират в родината на Шарл Перо.

Сред феновете на приказните персонажи е и полузащитникът на ФК Москва Пабло Бариентос, който се е задоволил само с един смърф, вместо с цялото семейство, включително Татко Смърф, мама Смърфиета и лошият герой – Гаргамел.

Един от най-атрактивните играчи, играли до скоро в руското първенство е Серж Бранко. Камерунецът може да се похвали с голям брой татуси, сред които са и имената на съпругата му, трите му деца, майка му, деветте му братя и сестри, дядо му и баба му.

Освен това има и няколко строфи от Корана, които са в долната част на гърба му, както и две лъвски глави, които са символ на страната му – Камерун.