Легендарният португалски футболист Пауло Футре е бил приет по спешност в болница, информират медиите в страната. Той се е почувствал зле по време на погребението на майка си и е хоспитализиран със съмнение за сърдечно-съдов проблем.
 
56-годишният бивш флангови футболист първо е наставен в клиниката „Барейро“, а след това е преместен в болница „Санта Мария“. Футре е поставен на системи, а според собствените му думи възстановяването му върви нормално. Той дори пусна снимка от болничното легло и написа: "Приятели, много благодаря на всички за вашата подкрепа. Ще продължа да се боря."

В богатата си кариера Пауло Футре е играл за Спортинг Лисабон, Порто, Атлетико Мадрид, Бенфика, Олимпик Марсилия, Милан, Уест Хям и др. С Порто е двукратен шампион на Португалия, два пъти печели суперкупата на страната, а през 1987 г. триумфира и с КЕШ. Като играч на Атлетико Мадрид става двукратен носител на Кралската купа, а с Бенфика печели купата на Португалия. С екипа на Милан става шампион на Италия. През 1987 г. заема второ място в класацията за „Златната топка“,когато победител става Рууд Гулит. Футре има 41 мача и шест гола за националния отбор на Португалия.