Футболната легенда Ромарио е приет в болница с чревна инфекция, съобщава Mundo Deportivo. Състоянието на бившия съотборник на Христо Стоичков в Барселона се оценява като стабилно, но не е ясно кога ще бъде изписан от лечебното заведение. Преди 2 г. Ромарио претърпя операция за отстраняване на жлъчния мехур, а пет години по-рано се подложи на хихургическа интервенция за намаляване на стомаха си, за да контролира диабета.
 
Сега 57-годишният световен шампион с Бразилия е сенатор от дясната Либерална партия - формацията, ръководена от бившия президент на Бразилия - Жаир Болсонаро.
 
В кариерата си Ромарио е играл за нидерландския ПСВ Айндховен, испанските Барселона и Валенсия, бразилските Вашко да Гама, Фламенго и Флуминензе. С Барселона той спечели Шампионската лига и стана два пъти  шампион на Испания. Заедно с бразилския национален отбор Ромарио е световен шампион от Мондиал 1994, сребърен медалист от Олимпийските игри през 1988 г., носител на Купата на конфедерациите (1997 г.) и двукратен носител на Копа Америка (1989, 1997 г.).