Президентът на турския шампион Фенербахче Азис Йълдъръм остава в ареста по обвинение в уреждане на мачове в продължаващия скандал в страната, обхванал доста клубове от първа и втора лига. Най-сериозен скандал обаче може да предизвика евентуалното отнемане на титлата от Фенербахче, за които има подозрение, че са си служили с непозволени средства по пътя към трофея.

Йълдъръм поиска разглеждането на делото да бъде отложено заради негови здравословни проблеми, но прокуратурата постанови старт на делото и оставане на бизнесмена в ареста.

Хиляди фенове на фенерите обсадиха улиците и района пред съда в подкрепа на президента на любимия им клуб, като дори се стигна до сблъсъци с полицията. Жълто-сините спечелиха 16 от 17-те си мача във втората част на първенството и спечелиха титлата в конкуренцията на Трабзонспор, когото изпревариха накрая по голова разлика.

Общо 61 души са включени в списъците на полицията и прокуратурата по подозрение, че са манипулирали мачове на всякакво ниво в турските дивизии. Освен Йълдъръм, още трима души от Фенербахче са в тази група.