Президентът на украинския Динамо Киев Игор Суркис коментира информациите за евентуално завръщане на Юрий Сьомин на треньорския пост в тима. Легендата на Локомотив Москва водеше Динамо между 2007 и 2009 година, а след това и между 2010 и 2012 година. Той успя да стане шампион на Украйна през 2009-а.

"Не е нужно да се обръща внимание на всичко, което се пише по сайтовете. Поздравих Сьомин още преди края на договора му с Локомотив. Там искат да харчат държавни пари и той не е удобен. Знаете ли защо? Защото Сьомин е професионалист и е предан на футбола. Той предпочита да има добри футболисти, а не 10 милиона за себе си и слаби играчи. Двамата сме в перфектни отношения", заяви Суркис.

„Нямам никакви политически пристрастия, но съм сигурен, че трябва да спрем да воюваме с Русия. Партията, в която членува брат ми, не подкрепя подобна теза, но аз изказвам собственото си мнение. Никога не съм искал да се занимавам с политика, защото не искам да лъжа. Вероятно и брат ми лъже, в политиката е така", коментира още Суркис.

Той е президент на Динамо от 2002 година. Неговият брат Григорий пък беше шеф на Футболната федерация на Украйна между 2000 и 2012 година.