Президентът на Цървена звезда Добривое Танасиевич подаде оставка, след като не успя да спаси сръбския футболен гранд от финансовата криза.

75-годишният Танасиевич попадна под сериозен натиск от феновете да се оттегли заради факта, че клубът дължи 23 милиона евро на кредиторите си и затъва все повече.

„Не напускам заради феновете. Те не са проблем само на Цървена звезда, а и на правителството”, заяви вече бившият шеф на „звездашите”.

Оставката на Танасиевич идва само ден, след като най-върлата част от привържениците на Цървена звезда обяви, че ще предприеме радикални мерки да принуди ръководството да се оттегли. Чашата на търпението на феновете преля след загубата от скромния Явор Иваница с 0:1.

Цървена звезда е на 20 точки от вечния си съперник Партизан, а през есента регистрира 17-о поредно отпадане от евротурнирите преди зимната пауза.

Миналият месец бяха спрени телефонните линии на клуба и затворено кранчето на водата заради неплатени сметки. Футболистите пък се оплакаха, че не са получавали заплати от три месеца.

Много от тях дори нямат пари за храна и наем на жилище, а върхът на всичко бе фактът, че звездашите пътуваха за двубоя с Явор Иваница в деня на мача, тъй като нямат пари за нощувка в хотел.