Президентът на Бразилия Луис Лула да Силва, голям фен на футбола, заяви, че аржентинецът Лионел Меси е най-добрият футболист в света.

Меси, който според мен е най-добрият футболист в света, е по-различен от останалите. Когато загуби топката се спуска да си я върне веднага или най-малкото да извърши нарушение и да спре атаката на съперника. Нашите момчета, когато загубят топката, реагират, като вдигат безпомощно ръце", заяви да Лула Силва за бразилският ежедневник Фоля де Сао Пауло.

Играчите в настоящия тим на Бразилия нямат душа", каза още президентът. Лула да Силва все пак подкрепи селекционера Карлос Дунга, който е критикуван за слабото представяне на отбора. "Намираме се в преход, един вид смяна на поколенията, подчерта бразилският президент, но си позволи и да критикува. Някои от играчите обаче не са толкова добри. Виждам, че в националния тим играят футболисти, които са резерви в английските си клубове".

Лула да Силва каза още, че като той е старши треньор, то ще гради отбора от футболисти от местните клубове без да робува на правилото, че играещите в чужбина по право стават национали.