Един от най-дълго задържалите се президенти на футболна федерация в света Хулио Грондона почина днес. Той беше начело на аржентинския футбол в последните 35 години. 

Функционерът си отиде от този свят на 82 години. Той почина в болница в Буенос Айрес заради проблем със сърцето. Грондона беше приет в лечебното заведение по-рано днес, след като се почувствал зле. 

Лекарите веднага го подложиха на прегледи, след които стана ясно, че има аневризма в аортата. Състоянието му се влоши веднага и беше подложен на операция, но резултатът от нея е фатален. 

Днес следобед Грондона трябваше да обяви на пресконференция официалното оттегляне на Алехандро Сабея като селекционер на националния отбор на Аржентина. Малко преди началото ѝ обаче се оплака от болки в сърцето. 

Президентът на аржентинския футбол беше начело от 1978 г., веднага след спечелването на първата световна титла от "гаучосите" в първенството, на което бяха домакини. Под негово ръководство Диего Марадона и компания станаха първенци на света през 1986 г. 

От 1988 г. той беше и вицепрезидент на ФИФА, като до последно съчетаваше и двете функции. Преди по-малко от месец той влезе в конфликт с легендата Марадона и двамата си размениха обиди.