Слабото представяне на френския национален тим на Мондиал 2010 предизвика буря от недоволство в страната. Французите са разочаровани и възмутени от играта на своите любимци.

"Измамници" е челното заглавие на спортния L'equipe.Безличното представяне противоречи на всичките слова на Раймон Доменек и неговите играчи за силата на характера и способността за реакция, пише още вестникът.

Тези сини няма какво повече да търсят в Република Южна Африка, настоява Le Parisien. Бяхме надиграни по всички показатели и направо потънахме срещу Мексико.

Не по-малко са критиките по адрес на играчите. "Смешен, слаб, жалък", така е определен Никола Анелка.

Бездушни, пише пък Liberation. Освен Малуда всички останали разочароваха. Рибери е един пумпал. Той се върти, върти, прави дупка в тревата и накрая пада на земята изтощен.

Доменек се провали, категоричен е Figaro. Арогантни, отричайки реалността, трикольорите от две години насам систематично копаеха своя гроб.

Във вторник трябва да спечелим и да се молим. Но дали заслужаваме да продължим. На тези футболисти им бе дадено много, а те не предложиха нищо, завършва L'Equipe.