Футболната среща от турнира за Купата на Русия между отборите на Торпедо (Москва) и Динамо (Москва) беше прекратена по решение на дежурния делегат на мача, съобщиха за ИТАР-ТАСС от Градското Управление на МВР в Москва.

„Мачът е прекратен, феновете напускат стадион „Едуард Стрелцов“ под контрола на полицията, коментира човек от пресслужбата на органите на реда. Решението срещата да не продължи беше взето заради непрестанното хвърляне на бомбички и димки на терена от феновете на Торпедо. В момента на прекратяването на срещата резултатът беше 2:1 в полза на Динамо.

За първи път мачът беше спрян, за да се успокои обстатовката в 30-ата минута. За втори път съдията даде принудителна почивка за играчите в 50-ата, а крайното решение на арбитъра и делегата беше взето след гола на зелено-черните от Торпедо, с който те намалиха на 1:2 в средата на второто полувреме.

„Всичко на всичко при последвалата схватка на полицията с феновете на Торпедо бяха задържани 20 души, които се намират в участъка. Нямаме данни за инциденти в района на стадиона“, казаха още от градската полиция на Москва.