Преговорите между Корейската футболна асоциация (КФА) и  холандският футболен специалист Берт ван Марвайк се провалиха и  сега азиатците ще трябва да се насочат към друг кандидат за  поста национален селекционер, съобщи на сайта си организацията.

Холандецът беше кандидат номер 1 в листа на КФА след  оставката на местната легенда Хьон Мюн-Бо, който не успя да  постигне нищо значимо на Световното първеннство в Бразилия и  корейците отпаднаха още в предварителната група. Според местните медии, основният проблем се породил от  начина на плащане на данъците, както и от желанието на  62-годишния Ван Марвайк да прекарва повече време в Европа. "Разговорите с Берт Ван Марвайк приключиха и той няма да  бъде нашият селекционер.

Ли Йон су, който оглавява техническия  комитет на федерацията, ще даде пресконференция по въпорса в  понеделник сутринта, се казва още на сайта на централата. Самият Ли Йон Су пътува на 5-и август до Холандия за среща и преговори с холандския треньор. Ван Марвайк класира родината си на финал  на Световното първенство преди 4 години в Южна Африка, а за  последно беше начело на германския Хамбургер ШФ, откъдето го  уволниха през пролетта. Сега корейците ще назначат временен наставник поне за  септемврийските контролни срещи с Венецуела и Уругвай. През  октомври те ще се опитат да си организират още два мача, а през  ноември е осигурено гостуване на Иран./БТА