Президентът на Алжир Абделазиз Боуефлика предложи на Зинедин Зидан да поеме алжирския национален отбор след края на световното първенство в Южна Африка.

Президентът направи предложението на легендарния френски играч на частна вечеря в президентския дворец, като освен това на срещата присъстваха и бащата на Зидан, както и братята на президента. Боуефлика изрази надеждата си, че ще види Зидан начело на Алжир, като смяна на сегашния треньор Раба Саадан, чиито договор изтича през лятото. Зидан поиска от президента време да размисли над офертата и след това ще даде своя отговор.

Трябва да се отбележи, че това е втория път, когато Боуефлика предлага на Зидан да поеме националния отбор. Подобно предложение бе направено и при предишната визита на французина в Алжир през 2006 г. Отговорът на бившия капитан на Франция, може и да е положителен, имайки се предвид добрите взаимоотношения между него и алжирския президент. Още един факт, който може да помогне Зидан да приеме предложението, е очакваното назначаване на неговия близък приятел Анри Емиле като председател на алжирската футболна федерация.