Правителството на Гърция спря първенствата в петте най-големи колективни спорта в страната – футбол, баскетбол, волейбол, водна топка и хандбал през следващия половин месец.

Причината за забраната е ескалиралото насилие между агитките, довело до смъртта на 25-годишен привърженик на Панатинайкос при сбиване в четвъртък, когато трябваше да има мач на женските волейболни отбори на „детелините” и Олимпиакос.

Привърженици на двата отбора са участвали в масово сбиване в квартал Паяния в Атина. След инцидента, при който освен убития фен на Пао има още шестима сериозно пострадали, гръцката полиция е задържала 13 души.

"Няма да има никакви мачове в спортните игри футбол, баскетбол, волейбол, хандбал и водна топка в следващите 15 дни. Срещите ще бъдат подновени на 13-и април" - заяви говорителят на кабинета на Константинос Караманлис след заседание на министерския съвет, ръководено от самия премиер.

В мъжкия волейболен отбор на Олимпиакос играят българските национали Христо Цветанов и Боян Йорданов, а мениджър е Николай Желязков.