Още 100 милиона гривни (12,5 милиона евро) отдели правителството на Украйна за реконструкцията на международното летище в Донецк. Парите ще бъдат преведени от стабилизационния фонд. Целта е по време на Европейското първенство през 2012-а година летището да приема по 31 хиляди пасажери на ден. В момента аеропортът не може да приема повече от 700 пътници за час.

Летището в Донецк вече разполага и с два паркинга за автомобили и автобуси. Единият е закрит със 600 места, а другият- открит с 1200 места.

В рамките на поредната си инспекция експерти от УФА ще посетят Украйна, за да се запознаят как върви изграждането и реновирането на хотели и други опции за нощувки на феновете и гостите на Евро 2012. Този път обект на визитата е Донецка област, както и втория град по-големина в нея- Мариупол. Донецк ще приема мачове от груповата фаза на първенството, както и един четвъртфинал.

Очакванията са в региона да пристигнат около 30 хиляди души- включително официални лица и привърженици на отборите. Тъй като легловата база в Донецк няма да бъде достатъчна, ще се използва и тази в Мариупол- град, който се намира в на брега на Азовско море, но е в добра транспортна връзка и само на 120 километра от Донецк.