Министър председателят на Ангола Пауло Касома определи атаката срещу националния отбор на Того като „изолиран инцидент”. Премиерът опита да успокои ситуацията, като заяви, че сигурността на турнира за Купата на Африканските нации е „гарантирана”.

Касома публикува изявление след среща с президента на Африканската футболна конфедерация Иса Хаяту, като изрази своята подкрепа към замесените в инцидента футболисти.

„Анголското правителство иска да изкаже цялото си състрадание и да даде морална подкрепа на тогоанската делегация”, се казва в съобщението на Касома.

Освен това Касома заяви, че се полагат „най-добрите медицински грижи” за ранените играчи и треньори. Въпреки това обаче анголското правителство счита, че трагедията е „изолиран случай”.

„Нашата полиция отговори незабавно и прогони нападателите. Инцидентът не намалява компетентността на анголските сили за защита. Кабинда е провинция като всяка друга в Ангола. Няма причина да не организираме Купата на Африканските нации в Кабинда”, обяснява премиерът.