Мениджърът на Селтик - Нийл Ленън, и футболистът на шотландския гранд Найъл Макгин получиха пакети по пощата, които съдържат куршуми.

"Това е работа на полицията и от клуба няма да бъдат правени изявления по случая", пише в официалния сайт на Селтик в интернет.

39-годишният Нийл Ленън, католик като своя сънародник от Северна Ирландия - Найъл Макгин, стана жертва на многобройни обиди на политическа и религиозна основа. През 2002 година Ленън дори бе принуден да се откаже от националния отбор на Северна Ирландия заради смъртни заплахи.

Найъл Макгин, на 23 години, има 10 изиграни мача с екипа на националния отбор на Северна Ирландия. Пакетите, съдържащи куршуми, са получени в домовете на Нийл Ленън и Найъл Макгин в Северна Ирландия.

Колетите са изпратени миналата сряда от графство Антрим в Северна Ирландия чрез британската национална пощенска служба Ройъл Мейл.

Селтик е създаден от католическата общност в шотландския град Глазгоу, докато част от жителите на Северна Ирландия са протестанти - привърженици на Глазгоу Рейнджърс.